分子与行为生态学研究组

来源:作者:发稿时间:2017-05-26浏览次数:

分子与行为生态学研究组Groupof Molecular and Behavioural Ecology

组长:吴华教授

Group Leader:Prof.Hua Wu

组员:张洪茂教授赵勉副教授罗振华副教授

Group Members: Prof.Hongmao Zhang, Associate Prof.Mian Zhao, Associate Prof.Zhenghua Luo

研究方向:1)两栖动物表型进化的遗传基础和性别决定机制;2)两栖动物的遗传多样性及其空间分布格局的形成机制;3)珍稀濒危动物的资源现状、遗传多样性和受胁因素;4)动植物关于种子捕食、贮藏和扩散之间的相互关系;5)动物的贮食行为。

Research Interests: 1) genetic basis of phenotypic evolution and sex determination mechanism in amphibians; 2)genetic diversity across populations and its formation mechanism in amphibians;3)population status, genetic diversity and threaten factors of endangered animals; 4)plant-animal interactions in regard to seed predation, hoarding and dispersal;5)food hoarding behaviours in small rodents.